*****منتدى حواء اسكندريه*****
قدومك الينا*******
ووجودك معنا**********
زادنا فرحا وسرورا*******
مع تحياتى**مديرة المنتدى :-حواء اسكندريه





منتدى حواء اسكندريه منتدى نسائى يشمل كل ماهو جديد

 
الرئيسيةوصفات لك ونصائحاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

اللهم احفظ مصر
funscrape.com
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
حواء اسكندريه
 
للصبر حدود
 
سهر الليالى
 
طريق الجنه
 
اامل حياتى
 
مملكة القلوب
 
نور العيون
 
رنين القلب
 
الشموع السوداء
 
نور الهدى
 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

شاطر | 
 

 طريقه عمل الكسكسى البيتى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الرومانسية
مشرفه قسم
مشرفه قسم
avatar

عدد المساهمات : 17
تاريخ التسجيل : 04/02/2011

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكسكسى البيتى   الخميس فبراير 10, 2011 11:41 am





اخوتى فى الله انا مبتدئة فى الطبخ ولكن مع قراءة العديد من الموضوعات
بهذا المنتدى والبحث من خلال النت بدأت اتعلم الكثير من الوصفات واتقنها
وانا لم اكتب اي وصفة الا ما اكون جربتها اكثر من مرة ومتأكدة من جودتها
وهنا سوف ابدأ بطريقة عمل الكسكسي (العجينة بتاعته نفسها ) لتتعلم كل
مبتدأة اطباق جديدة حتى لا تمر بالتريقة وحرقة الدم اللى انا مريت بيها قبل
كدة لن اطيل عليكم
المقادير
1 كيلو دقيق مصرى عادى + شوية مياة فى كوب او حاجة اوسع +معلقة صغيرة ملح+ سمن
الطريقة
1- ننخل الدقيق فى طبق واسع او صينية عميقة شوية
2- نرش الماء+الملح شوية شوية باطراف اصابعنا ونفرك الدقيق بقدينا (نفرولة )
ونرش ماء كلما احتجنا حتى يتحول الدقيق الى حبيبات مفرولة
3-نحضر مطحنة التوابل الى فى الخلاط العادى ونضرب شوية شوية من القيق ضربة خفيفة
4- نحضر حلة مملؤه نصفها ماء تغلى ونضع فوقها مصفاة ونلق قماشة بين المصفاة والحلة
5- نحضر شاشة نظيفة ونضع بها الدقيق المضروب بالمطحنة ونضعة بالمصفاة ونتركة حوالى نصف ساعة او اكثر حتى يبد الدقيق فى السوى
6- ناخذ الدقيق ونضعة فى صينية ونرش علية ماء وملح مرة اخري ونفرول
7- نعيدة الى النار كما في الخطوة 5
8- ناخذة بعد تمام النضج ويدعك بالسمن كل واحدة حسب كمية السمن اللى متعودة عليها ونقلبه بالسمن
9- يضرب بمطحنة التوابل مرة اخري ضربة خفيفة ولو شعرنا ان الحبيبات ما زالت كبيرة يمكن ضربة مرة اخري
10- يوضع فى الطبق ثم يرش بالسكر البودرة ويقدم مع الشكر
ملحوظة
الباقي يحفظ فى حلة او كيس بلاستيك طبعا بعد ما يبرد ويوضع بالثلاجة ويسخن منه عند الاكل
اخوتى هذة اول مشاركة لى فى قسم الطبخ ارجو الدعاء لي والدعاء بالرحمة والمغفرة لوالدى





















_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
طريق الجنه
مشرفه
مشرفه
avatar

عدد المساهمات : 35
تاريخ التسجيل : 04/02/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكسكسى البيتى   الخميس يونيو 30, 2011 6:45 am

راااااااااااااااائع انا بحبه جدا حتى ولادى بيحبوه حجربه ولقلك رايى
اتفضلى معايا

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل الكسكسى البيتى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
*****منتدى حواء اسكندريه***** :: اقسام الطبخ لحواء اسكندريه :: منتدى الطبخ لمختلف الشيفات-
انتقل الى: